------ -DOPRAVA PO ČR-
----- DPD, Česká pošta
------od 2000 Kč - zdarma
- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-
----- Uloženka, Pošta
-----od 1500 Kč - zdarma
¨
Kukuřice původem pochází ze střední Ameriky z oblasti dnešního Mexika, odkud byla rozšířena do severní Ameriky a později i Evropy. Je proto zahrnuta ve spoustě mexických receptů jako je kukuřičná tortilla. V Rakousku škubánky, v Itálii polenta Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice je zdrojem vitamínů B, pozitivně ovlivňuje funkci našich orgánů a metabolismus. Obsahuje stopové množství minerálů jako železo, hořčík, zinek, mangan, selen. V kukuřici je obsaženo určité množství glukózy, která dodává našemu tělu energii a zvyšuje odolnost vůči stresu. Obsahuje také vlákninu.
Ze sušeného kukuřičného zrna se pomletím vyrábí kukuřičná mouka hladká nebo polohrubá, nejhrubší je kukuřičná krupice. Kukuřičná mouka najde využití zejména v exotické a mexické kuchyni, stejně tak i tradičních receptech jako bezlepková náhrada pšenice. Kukuřičná polenta, typicky italský pokrm, je kaše z kukuřičné mouky nebo krupice. Kukuřičná mouka je z přirozeně bezlepkové plodiny a je vhodná pro bezlepkovou dietu