------ -DOPRAVA PO ČR-
----- DPD, Česká pošta
------od 2000 Kč - zdarma
- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-
----- Uloženka, Pošta
-----od 1500 Kč - zdarma
¨
Tak jako ze zralého a suchého obilí vyrábí mletím obilná mouka, tak se ze zralých, kvalitních jablek vyrábí mouka jablečná. Při sušení je důležité dodržet správný technologický postup, aby si uchovala svou původní chuť, vitamíny, minerály a aroma. Jablečnou moukou lze nahradit jak běžnou mouku tak lze použít jako přirozené sladidlo do každého receptu namísto cukru. Své využití najde proto především ve sladké kuchyni a přípravě moučníků. Jablečná mouka je přirozeně bezlepková
Jablka obsahují ovocný cukr, který v pečivu často plně nahradí běžný cukr. Jsou zdrojem pozitivně působících antioxidantů, Obsahují vitamín C. Každé jablko obsahuje okolo 85% vody. Pro výrobu jednoho kila jablečné mouky je tak zapotřebí téměř 10 kg celých jablek.
Jablečná mouka se vyrábí z celých jablek, které se nakrájí a usuší. Usušené se rozemelou na potřebnou hrubost, tím je jablečná mouka hotová a je bez dalších přísad.
Jablečná vláknina se vyrábí z vylisovaných jablek a slupek, které se usuší a poté na jemno namelou. Má výraznou nasládlou chuť i vůni a je ideální do jogurtů, musli nebo na pečení.