------ -DOPRAVA PO ČR-
----- DPD, Česká pošta
------od 2000 Kč - zdarma
- -------VÝDEJNÍ MÍSTA-
----- Uloženka, Pošta
-----od 1500 Kč - zdarma
¨
Kaštanová mouka se vyrábí z plodů jedlého kaštanu, jsou známou pochoutkou ve střední Evropě. Mezi největší pěstitele a evropské vývozce kaštanů lze řadit Španělsko, Itálii a Francii. Kaštanová mouka je vynikající zakladní surovinou pro vytvoření skvělých pokrmů. Ideální doplněk do chleba, koláčů a sušenek. Kaštanovou moukou můžete nahradit až 25% mouky pšeničné.
Mouka se vyrábí a mele z kaštanů sušených v průměru 16 dní při teplotě 47°C a následně oddělených od slupky. Kaštany jsou přirozeně bezlepkové.
Jedlé kaštany jsou bohaté na vitamín C (mají srovnatelný obsah jako např. citróny). Obsahují také kyselinu listovou. Kaštan je bohatý i na minerální látky –mangan, měď a draslík, který pomáhá proti únavě i stresu. Obsahují malé množství jednoduchých cukrů, které dokáže tělo vstřebávat a nedochází ke kolísání hladiny krevního cukru.
Kaštanová mouka má nasládlou chuť a příjemnou vůni, je proto vhodná k přípravě sladkých moučníků, pečiva i chleba, ve Francii z ní vyrábí také polévky i omáčky a v Americe se kaštanovou nádivkou plní krocan.